Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Доколкото съм информирана няма инфраструктурни проблеми в участъка с тежкия пътен инцидент в столичния район "Панчарево", коментира пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери ремонта и реконструкцията на столичния булевард "Първа българска армия".

Фандъкова напомни, че както и при предходни пътни инциденти, е настояла за по-строг контрол на пътя и камери за скорост. Камерите за скорост се контролират, поставят се от КАТ "Пътна полиция". Още по време на предишното правителство изпратих писмо с настояване да има много по-строг контрол за скорост и употреба на алкохол и наркотици. Камерите вършат работа, трябва да има и повече екипи на "Пътна полиция" в София, настоя Фандъкова. Знам, че КАТ изпитват затруднения заради липса на екипи, но това не може така да продължава. Необходим е сериозен строг контрол с екипи и с камери за скорост, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата

Фандъкова коментира и бедствието в Карлово. Тя благодари на спасителните екипи на Столична община, които са оказали помощ още в първите дни на бедствието за спасяването на хората. Изключително тежка е ситуацията – ние изпратихме камион с пакетирана храна и консерви. В контакт сме с кмета на Карлово. Моята задача за територията на Столичната община е да правим всичко необходимо за превенцията, но никой не е застрахован от подобни бедствия, каза столичният кмет.

По думите й всяка година Столична община почиства между 80 и 120 километра речни участъци. Подготвя се и заповедта за есенно-зимния сезон за превенция и защита от бедствия и аварии. Следят се нивата на язовирите - общински и държавни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар