Снимка: архив, БГНЕС

Столичната община ще обяви днес 1770 свободни места в системата за прием в яслите и детските градини. 170 от тях са от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които са се пазили до последно за деца със специални образователни потребности.

25 са новите сгради на детски градини, които се строят в различни райони на София, а от тях 12 ще бъдат завършени до края на годината. Така ще бъдат разкрити още 300 нови места, посочва Bulgaria ON AIR.

Около 8000 деца в София чакат за място в детска ясла. Родителите на тези, които посещават частни ясли, могат да кандидатстват за компенсации от държавата в размер на 372 лв.

 

Коментари Напиши коментар

11

Димитър

преди 1 месец

А защо компенсацията е така смехотворна?

10

Анонимен

преди 1 месец

Жена съм, но винаги съм се чудила защо когато си в отпуск по майчинство /с второ дете/, първото трябва да го пращаш на детска градина?

9

Анонимен

преди 1 месец

До 4 читател: Тези, които раждат на 35 обикновено преди това са учили, работили и плащали данъци 10-15 години. И имат по 1-2 деца.Другите, които раждат на 18-20 без ден трудов стаж, чакат издръжка от бащата, също безработен или работещ в сивия сектор.