Общ преглед
Около 1600 нови свободни места ще бъдат обявени утре, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети новоизградената 116-та детска градина „Мусала“ на бул.“Пушкин“ 2 в район „Витоша“. Тя е за пет групи – четири градински и една яслена.  В сградата има физкултурен салон и кухненски блок.

Кметът поясни, че тези 1600 места са се пазели до последно за децата със специални образователни потребности.

Тъй като няма записани деца на тези места, те се трансформират. Оставяме над 170 места резерв, така че да гарантираме за всяко дете със специфични потребности място в детска градина, посочи столичният кмет. Тя обяви, че над 170 нови места утре ще бъдат обявени и в новопостроени детски градини, а до края на годината - още над 300.
В момента в София се изграждат общо 25 детски градини като част от програмата на Столичната община за строителство на детски градини. Ремонтът на 12 от тези 25 градини трябва да приключи до края на тази година. Там, където кметовете работят много сериозно, както в район „Витоша“, няма забавяния, работи се в срок, каза Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя очаква сградата на 116-та детска градина „Мусала“ да отвори врати на 15 септември. Централната сграда на детската градина също се ремонтира и до края на годината трябва да приеме деца.

Кметът на район „Витоша“ Теодор Петков е готов да започне строителството и на нова детска ясла в кв. „Бояна“ през есента, обяви още столичният кмет. Тя каза, че в „Манастирски ливади Запад“ очаква от кмета на района час по-скоро да бъде сключен договор за строителството на училище и детска градина на мястото на съборената сграда на Фонд "13 века България“, чиито терен е предоставен от фонда на общината.


 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 месец

До 7 - кошунство, вернои са безплатни? Кой им плаща заплатите на лелките? Ауууу, жив комунизъм. Имаш-тямаш дете плащаш да тия дето са се упуснали. Хаха... Аз мислех, че има поне някаква символична такса, казвали са ми, че в Монтанско им взимали по 40 кинта, не вярвах частна градина да взима толкова малко... Както и да е щом е 0 то трябва да се промени, аз си представям детската градина, че трябва да бъде нещо от сорта на 150-200лв. Иначе инфлацията все ще си расте.

11

Моро

преди 1 месец

И всъщност точно дребните хора са виновни. Те са си съсипали родните места. Създай си бизнес и работа и ще се облагороди, ама тук идвате на готово. Исках да отида на почивка в градче близо до София за ден. Избрах хотел и добре че е гугъл мапса - *** в реката, мръсотия, мизерия. Кой е виновен? Май точно дребния човек. Затова и пропуснах да отида там и да изкарча пари, които да вземе дребния човечец в магазина, в хотела, в ресторанта, в кафенето.

10

Моро

преди 1 месец

С разликата, че отивам на почивка в Гърция за 5 дена, харча си там парите и после се връщам в РОДНИЯ град. Има разлика, нали? Не заемам места в детските градини и т.н. Отивам на места, които са специално създадени за туристи!