Снимка: Столична община

Представители на Столичната община и на Българското дружество за защита на птиците поставят 36 информационни табели за представяне на различни видове птици, които са характерни за района.

Табелите са на български и на английски език и се разполагат в парковете - Западен, Южен, Борисова градина, "Въртопо" и "Аерогара". Те ще дават информация на посетителите за вида на птицата, с какво се храни и любопитни факти за нея.

Парковете и зелените площи в града са населени с невероятно птиче богатство, на територията на града могат да се видят над 200 вида като гълъби, кълвачи, косове, червеногръдки, синигери и други пернати видове, съобщават от Столичната община.

В любимата на столичани Борисова градина, има гнездящи грабливи птици, като малък ястреб и горска ушата сова.

Коментари Напиши коментар

5

Вчерашната Мисирка

преди 1 месец

Мисирките сме най-много и най-важни!

4

Анонимен

преди 1 месец

Такъв е простият българин не уважава животинките и нищо не цени.Всичките блага ги превръща в нищо.Нищо не вирее от жестокостта муу.

3

Анонимен

преди 1 месец

Едно време на село имаше много гълъби, баба ми ги мразеше, щото ни кълвяха царевицата, а баба я оставяше да съхне на прозореца. И ония кацаха и я кълвяха. Та веднъж пак така един гълъб кацна, баба взе едно дърво от печката, кат му го хвърли, уцели го, тоя гълъб два пъти прелетя и падна, па умря