Снимка: Helpbook

Все повече наши потребители прибягват до платформата на Helpbook.info, за да съобщят за нередности и да подадат сигнали до общински или национални институции. Много от читателите повторно ни алармират, след като, благодарение на платформата, проблемът е бил решен. Подобен сигнал получихме от София:

"Здравейте, пиша относно стар проблем, възникнал отново! В края на 2019 г., в пряка близост до дома ни беше отворено улично заведение (скара на дървени въглища в каравана), при което започна една ужасна миризма да се носи навсякъде около нас - човек не можеше да си отвори прозорците за проветрение, защото вътре влизаше, не така желаният свеж въздух, а дим и ужасна миризма на скара, не можеше да си просне праните дрехи, защото като си ги прибере обратно, вътре миришат на въглища и кюфтета, все едно никога не са прани, не можеше да стоим на двора от тягостната миризма, която се стелеше наоколо. Слава Богу, тогава, бяха взети адекватни мерки и въпросното заведение на колела беше затворено!

Но не за дълго. Към днешна дата миризмата е пак наш съсед и чистият въздух отново е мираж за живущите в района! Не разбирам как може да има подобен вид заведение в такава близост до къщите, та то се намира на метри под прозорците ни! И ето пак дежа вю, няма отваряне на прозорци, няма простиране на прани дрехи на балконите, няма стоене навън на двора на ЧИСТ въздух - има само ужасната миризма, бих казала СМРАД на кюфтета, изгорели въглища и дим! Нямам нищо против да има подобен вид заведение, но моля, нека бъде на подходящото за това място, а не сред къщите! Не е редно човек да трябва да живее всекидневно в подобна обстановка и да няма какво да направи!
Моля бъдете така отзивчива институция и вземете необходимите мерки за премахването на това заведение от сегашното му местоположението, тъй като ние нямаме правото и властта, които имате вие, за да го направим, а пък имаме желание да дишаме дълбоко, когато сме си вкъщи!", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции
 


 

Коментари Напиши коментар

26

И.Б.

преди 1 месец

Пранетоо трябва да се суши на чист въздух. Така се пести и от електроенергия. В цяла Европа е така. Няма нищо общо със селяни или потомствени градски жители.

25

Теди

преди 1 месец

ДЕМОНА НИКОЛИНА ЗЛОБЕЕШЕ, ЧЕ ХОРАТА СИ ПРОСТИРАЛИ ПРАНЕТО НАВЪН КАПЕЛО ОТ НЕГО -ВИКАМ И КАТО ВАЛИ ДЪЖД КЪДЕ КАПЕ НАВЪН

24

Какви сушилни бре

преди 1 месец

Сред лято да включваш източник на ел.енергия. Навсякъде кампании за пестене на енергия, ти включвай каквото ти щукне. И не е само цената на тока, ами и напразно хабене на ресурси, ама на тебе какво ти дреме.Щракай с пръсти на момента, нали си живуркаш ден за ден. Внуците и правнуците да си берат гайлето.