Снимка: БГНЕС

В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на „Булгаргаз” и КЕВР за спиране на газоподаването на „Топлофикация София”. Подобно поведение от страна на държавни институции и компании е абсурдно. Това е откровено признание, че няма достатъчно договорени количества газ. И понеже няма такива, се вземат от най-голямата топлофикация.

Още по темата

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция в общината, предаде репортер на БГНЕС.

Фандъкова бе категорична, че няма да приеме заплахи за топлото на софиянци.

Разбирам безизходицата на правителството и на „Булгаргаз”, но да спреш газа на София, за да вземеш нейните количества е признание за абсолютен провал и безотговорност. Става дума за откровена манипулация и липса на договорени количества газ, повтори Фандъкова.

Тя призна, че е вярна разпространената в четвъртък информация, че задлъжнялост на „Топлофикация София” е в размер на над 328 млн. лева, но съобщи, че в същото време дружеството има недовзет приход от 332 млн. лева и то след изплащане на компенсациите, които Министерство на енергетиката отпусна през последния отоплителен сезон. Тя заяви, че КЕВР има решение от преди три седмици, с което признава, че държавата дължи на „Топлофикация” 332 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase