Снимка: Facebook/Спаси София

От "Спаси София" предлагат пет стъпки за преобразяване на 'Малките пет кьошета" в София в красиво пространство за гражданите и бизнеса.

Гражданските активисти канят столичани на емблематичния софийски площад през уикенда, за да представят предложенията си за промяна на градската среда. Фестът от 11 до 19 часа в събота и неделя ще включва и викторина с въпроси за София, музика на открито и кулинарни изненади, съобщават от неправителствената организация.

Още по темата
Екипът на Спаси София ще представи своята визия за това как площадчето да се превърне в артистично, красиво и оживено пространство в полза на хората, бизнеса и културата, без да се спира преминаването на автомобили в района.

Част от подобренията, които архитектите на Спаси София ще обсъдят с гражданите, включват: повдигнато споделено кръстовище за повече безопасност и удобство; пешеходни пространства с равни настилки и без неправилно паркирани коли; модерно градско обзавеждане с модулни пейки, места за отдих и повече зеленина; красива градска среда с качествена настилка от автентичен софийски паваж и модерна и артистична атмосфера чрез окачено осветление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase