Снимка: Bulgaria ON AIR

Мъж пострада, след като направи забележка на жени в градинката пред блока, а техен близък му извади пистолет. Инцидентът стана в столичния квартал "Студентски град", където е организиран протест срещу случилото се на площадката.

"Състоянието му се е влошило. Заминал е по спешност през нощта в болница. Нямаме информация какво е състоянието му в момента. Надяваме се да е по-добре", каза един от протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

"Не сме ставали свидетели на подобни инциденти досега. В събота, в късния следобед, слизайки от вкъщи, чух някакви викове. Видях как е опрян пистолет до главата на мой съсед - на около 15 см. В момента, в който го виждам това, се произвеждат изстрелите. Извиках, че ще убият човека. След това те се разбягаха. Заведох го с колата ми директно в "Пирогов", обясни очевидец.

Още по темата

Протестиращите казаха, че не познават хората, които са били там по време на инцидента, но най-вероятно живеят в района.

"Целият блок се страхува. Майките дори не смеят да дойдат до пейките, въпреки че площадката е точно зад блока ни. Децата излизат единствено с бащите си. Има деца, които не искат да слязат от апартаментите", разказа друг от протестиращите.

А друг съсед сподели, че е имало досега доста инциденти, свързани с кражби на коли. По думите му почти всеки месец има инцидент.

"Досега при мен не са постъпвали сигнали за подобни инциденти. Изненадан съм от неизвестяването ми. Разбрах от очевидци за случилото се. Не са приятни тези неща, но това, което Районната общинска администрация би могла да направи, е да осъществи едно усилено взаимодействие с управителите на етажните собствености за по-строг контрол на спазването на закона за гражданската регистрация. "Студентски град" е притегателно място за хора от цяла България и цяла София", посочи кметът на "Студентски град" Петко Горанов

И добави, че това е една от причините за повечето инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase