Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи постоянно наблюдение на речните нива и общинските язовири във връзка с прогнозите за интензивни валежи, съобщиха от Столичната община.

Освен това при нужда ще се прави и почистване на дъждоприемните шахти и оттоци.

Столичният инспекторат трябва да контролира фирмите, които са ангажирани с чистотата в града, да извършват почистване на улици и тротоари след бурята снощи. Районните кметове трябва да организират наблюдение на водните обекти на съответните територии и да имат готовност за реакция при необходимост. Екипите на „Зелена система“ отговарят за почистването на парковете и градските градини.

Във връзка с очакваните нови валежи през следващите дни се извършва непрестанно наблюдение на нивата на реките и язовирите. Към момента речните нива са в норма, осигурена е нормална проводимост на водните количества и няма опасност от разливи.

Аварийните екипи на общината, заедно със столичната пожарна, са реагирали на повече от 80 сигнали за паднали дървета и клони, както и завирявания и наводнени дворове в кв. “Орландовци“.

Работата на 6 аварийни екипи продължава на терен, като се извършват отводняване на мазета и дворове и се осъществяват обходи на критични места.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

Най-красивата кметица!!!

9

Грандоманка откачена

преди 3 месеца

Щом правителството и разрешава... Да се наведе , да се усмихне и мъж ще си намери !

8

Анонимен

преди 3 месеца

От теб искам само едно, гнусна бабке: ОСТАВКА!!! Вън от управлението, корумпирана, нагла, мързелива, неспособна лапачке проста!