Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Надзиратели и служители в столичния затвор излязоха на протест.

Недоволството е под надслов "Продължаваме протеста", като основните искания са свързани с ниски заплати и недостига на персонал. Протестиращите настояват за увеличение на възнагражденията с 25 процента, за адекватна и предвидима политика по доходите в Сектор "Сигурност", както и за гаранции за ефективен социален диалог, водещ до конкретни положителни резултати във връзка с необходимостта от реформи.

Преди ден Синдикатът на служителите в затворите в България получи покана за участие в среща в Министерството на правосъдието. Въпреки това синдикатът реши, че националният предупредителен протест на надзиратели и съдебни охранители в страната остава.

В някои от градовете на страната кампанията ще премине под обща организация и с участието на полицаи, пожарникари и служители на МВР. В София полицейските синдикати днес излизат на протест в обедните часове.

Следващият протест ще е на 12 юни. Той ще е национален и ще е в София.
 

Коментари Напиши коментар

3

Гадовете протестират

преди 8 месеца

Подлиз , подмаз на крадците . Повече пари за хубавците .

2

Саки

преди 8 месеца

Редуват се полицаи, надзиратели, пенсионери, надзиратели,пенсионери. Гледам ги тия от съдебна охрана, висят пред съдилищата и си бият лафа,всички са на ниво обикновенни сотаджии, на държавна хранилка. Докато на една касиерка в голям супермаркет и се откъсват ръцете по цял ден на касата плюс работа с пари,но тях не ги виждам да протестират.

1

А Затворниците

преди 8 месеца

кога ще излезнат и те на протест? Като в Киев да станем. Зеленясалив дето ги изпопуска и им раздаде автоматично оръжие да протестират!!!