Снимка: БГНЕС

Спешни мерки за подобряване на пътната безопасност при столичния булевард "Александър Малинов" поискаха жителите на кв. "Младост".

По думите на хората, на булеварда често стават инциденти, а почти всяка нощ се чуват гонки. Ремонтираното трасе позволява на шофьорите да развиват висока скорост и да превишават ограничението.

Според инж. Георги Златев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност", за да се подобри пътната безопасност в проблемния участък, трябва да се монтират камери на "Пътна полиция" и модерни знаци, които да показват на шофьорите с каква скорост се движат и дали превишават ограничението. Според него поставянето на изкуствени неравности тип "легнал полицай" не е подходящо за този вид булевард и ще затрудни трафика.

От Столична община също призоваха "Пътна полиция" да завиши контрола.

 "Основният проблем в случая е в липсата на контрол, защото и самите граждани казват,у че ежедневно се случват такива нарушения. Може би трябва колегите от Пътна полиция да обърнат внимание и да поставят камери. Ние сме осигурили всички условия за пешеходците като места за пресичане, които са разположени достатъчно начесто, осветление и др.

Единствено контролът трябва да е завишен, за да се спрат тези нарушения. Това е нарушение, което водачите не го приемат като такова, защото са свикнали да се движат с превишена скорост. Всичко това може да се реши с поставянето на една камера." - каза пред БНТ Димитър Петров от Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase