Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В сряда градският транспорт в София ще се движи по обичайните си маршрути по всички линии, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Метрото също ще се движи, но със сигурност ще има затруднение в движението заради протестите, добави кметът.

Тя потвърди, че ще има протести, но в тях ще се включат само служителите на градския транспорт, които не са на работа.

Уведомлението на транспортните синдикати засяга три точки за събиране и е от 8 до 9:30 ч. Това са Петте кьошета, "Лъвов мост" и Сточна гара. Планира се шествие до Министерството на финансите.

"Призовахме организаторите до 8:30 ч. да не блокират движението на тези три пункта във връзка с матурите, които се провеждат утре. Учениците трябва до 8 ч. да са в училище", уточни Фандъкова.

По отношение на таксиметровите шофьори - техният сборен пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе, в участъка между бул. "България" и бул. "Черни връх". Протестът започва в 9.00 часа и това няма да възпрепятства придвижването на децата за матурите. Не се очаква затруднение в движението, защото ще паркират автомобилите си в крайна дясна лента. Ще тръгнат на шествие до площад "Независимост", ще паркират автомобилите си на бул. "Мария Луиза", където обаче ще бъде блокирано движението. Самите шофьори ще отидат пеша до МС. Уведомлението им за протест е до 22.00 часа.

СДВР ще следи за реда на протеста.

"По отношение на превозвачите продължават разговорите с полицията и им предстоят разговори и в Министерския съвет, така че все още нямаме информация какво точно ще се случи", каза още Фандъкова.

В Столична община са постъпили няколко уведомления за протести в сряда. В понеделник това от работодателските организации е било официално оттеглено. Останали са уведомленията на превозвачите, на таксиметровите превозвачи, както и на транспортните синдикати.
 

Коментари Напиши коментар

24

ИВАН

преди 1 месец

УТРЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ВСИЧКИ БЕЗДЕЛНИЦИ !

23

Анонимен

преди 1 месец

Чаках 111 24 минути и като дойде претъпкан, си казах, че сигурно сега ще се нанижат поне 5 един след друг, та да изчакам. Каква беше изненадата ми като следващия дойде след още 24 минути. Та прекарах на спирката 50 минути по живо, по здраво.

22

Анонимен

преди 1 месец

пореден опит на герб да се изложи