Снимка: БГНЕС

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи, че автокъща и ресторант ще бъдат премахнати от Борисовата градина.

След дълги съдебни спорове Столичната община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

Фандъкова написа във Фейсбук профила си, че "на 11 май Върховният административен съд в София отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от "ЕВРО-2007" ЕООД и собственост на "МЕГА 2020" ООД. В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване".

Окончателно бяха спечелени и делата срещу "Софтрейд 2003" ООД за премахване на шест чадъра от метална конструкция с шест стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата. По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на "Софийски имоти", които са ги отдавали под наем", допълни кметицата. 

Коментари Напиши коментар

11

Народа

преди 1 месец

Къпалнята Мария Луиза е на вълка благодарение на един *** наречен Софиянски.

10

Emo

преди 1 месец

Автокъщата е на мутрите, перящи пари, през мутренските години, средата на 90-те си я заградиха, с огромет рушвет за тоговашния кмет. През 1999 г, като търсих да купувам кола, минах и оттам - тази Капитолия цените бяха най-високите, двойни почти, на второ място една друга автокъща със София в името, на Г.М. Димитров. Такива бяха и много други, схемата беше следната продават ти кола и след някое време с копиран ключ си я вземат обратно. Или нормална цена за кола със сериозен дефект за балъците.

9

Анонимен

преди 1 месец

Ресторант - разбирам, но автокъща в парк?! Лол. Софиянци хич ги няма.