Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въвеждат се промени в организацията на движението в София във връзка с отбелязването на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Забраняват се престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства с изключение на превозните средства, осигуряващи събитията - от 07:00 часа до 12:30 часа днес на ул. „Оборище“, в участъка между ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „11-ти август“, като се закриват и базарите за художествени изделия, и от 11:30 до 12:30 часа днес на ул. „Леге“ в участъка между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Съборна“.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за посоченото времето и места.

По преценка на „Пътна полиция“ при СДВР ще се извършва спиране на движението на пътни превозни по средства по ул. „Оборище“ в участъка от храм-паметника „Свети Александър Невски“ до ул. „Г. С. Раковски“ за времето от 06:30 часа до приключване на събитието на 6 май, и по ул. „Г. С. Раковски“ при навлизане на блоковете и при изтеглянето им.

От Националната служба за охрана (НСО) предприемат мерки за осигуряване на сигурността на жителите и гостите на София на 6 май, съобщиха от службата.

Гражданите, които желаят да присъстват на тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини пред Паметника на Незнайния воин от 09:00часа, ще имат достъп през три контролно-пропускателни пункта, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества по Закона за НСО. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 08:00 часа до 13:00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, посочват още от НСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase