Снимка: БГНЕС

"Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за май - това са уверенията на директорите на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, с които разговарях тази сутрин".  Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. 

Още по темата
"По моя заповед и двете софийски дружества имат разработени кризисни планове за работа както при вариант с намаляване на доставените количества газ, така и за пълно спиране. Към момента се надявам, че крайните варианти на работа ще бъдат избегнати", заявява столичният кмет.

През пролетните и летните месеци потребяваното количество газ от "Топлофикация София" е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици, посочва Фандъкова.

Информацията от "Булгаргаз" към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока, допълва тя.

Коментари Напиши коментар

40

Българин

преди 2 месеца

Защо Чирен има само 18 % запас??????????????

39

некадърницццааа

преди 2 месеца

защо не нареди на понофикация да спре поното когато беше топло преди няколко седмици?загрижени за заморничавите? Вместо да пестите газ, вие пускате порното в края на април. а говорите за бойкот на газта от Русия

38

Ще потръгне

преди 2 месеца

бизнеса с коне ,магарета и волове скоро всички на село с мотиките .....