Снимка: БГНЕС

Програма за изграждане и реконструкция на пешеходна инфраструктура на територията на Столичната община, финансирана чрез инвестиционен кредит, представиха на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметовете по финанси и здравеопазване - Дончо Барбалов, и по строителството -  Ангел Джоргов, както и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Днес обявяваме новата специална програма за реновиране на 690 хил. кв. м тротоари, утре тя ще бъде публикувана на сайта на Столичната община, след една седмица ще бъде проведено обществено обсъждане и ще бъде внесен доклад в СОС", съобщи кметът Фандъкова. Тя изрази надежда всички политически сили в съвета да я подкрепят, така че в рамките на тази година нейното изпълнение да започне.

Това е най-амбициозната програма за навлизане в кварталите, заяви председателят на СОС Георги Георгиев, цитиран от БТА.

Кметът Фандъкова каза, че с програмата ще бъдат увеличени повече от десет пъти ремонтите на тротоари на най-използваните от гражданите маршрути - около детски градини, училища, болници, пазари. Общият бюджет на програмата, която е със срок за изпълнение четири години, е 60 млн. евро.

За 50 млн. евро ще кандидатстваме за инвестиционен кредит от Европейската инвестиционна банка, съобщи кметът. 10 млн. евро ще бъде собственото финансиране, което ще осигури Столичната община.

Проектът е подготвян няколко месеца, включително от председателя на СОС, който беше ангажиран с изготвянето му, посочи Фандъкова. Тя подчерта, че 20 процента от средствата ще бъдат разпределяни директно на районните кметове, за да могат те да ги управляват.
 

Коментари Напиши коментар

34

Светла

преди 2 месеца

Няма край мъката на софиянци от тая кметица и цялата столичната управа. Продължават да държат трета година молбите на софиянци за закупуване на жилищата в които живеят защото не могат да решат с колко да увеличат цената. Това са най-корумпираните служители в държавата и никой с нищо не може да ги накара да си вършат работата служейки на хората.

33

Циклон Б

преди 2 месеца

Юеданке.......късно е либе за китка!?!Вече си на инвалидна количка..............замения с Електрически стол......................ЧАО Карт0фф

32

Анонимен

преди 2 месеца

Ако ще е като на Алабин, по-добре не пипайте... всщ нищо повече не пипайте!!! Тая защо още не е осъдена за кражби в особено голям размер?