Общ преглед

Пътни строители излязоха на протест пред Народното събрание тази сутрин. Пътният сектор настоява държавата да им изплати средствата за извършена, но незаплатена все още дейност.

Още по темата
"Тук сме, за да подскажем на народните представители, че трябва да изпълнят основния си граждански дълг да защитят живота и здравето на хората и благосъстоянието на пътностроителните фирми в страната. Решението, което те трябва да вземат, и което е влязло като точка в утрешния дневен ред на Народното събрание, е от ключово значение както за стартиране на разплащането към пътностроителните фирми, така и за даване на възможност на Агенция „Пътна инфраструктура” да възлага нови дейности по текущ ремонт и поддържане, така че плачевното състояние, в което се намират в моментa пътищата на България да бъде подобрено". Това заяви Стефан Чайков - председател на браншова камара "Пътища" по време на протеста на пътните строители, съобщава БГНЕС.

Както е известно, преди ден премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми, което е 50% от дължимите суми. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента.

Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

По време на протеста днес протестиращите издигнаха и надписи: "Няма да се откажем, платете ни сега", "Държава без пътища няма", "Не сме крадци", "Това ли е промяната?", "Всеки труд се заплаща", "Платете ни сега", "Свобода за бизнеса" и други.

Как преминава протестът вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 11 месеца

Да се направи проверка на всички ремонти и там където са спестявали материали да се глобяват тия тарикати.То тоя цирк се прави от Ангелкова и сие.

44

era

преди 11 месеца

да гният тези "строителчета" заедно със шефчетата им в дупките дето уж ремонтират.

43

кубанская столица

преди 11 месеца

Държавата няма гроши...