Снимка: Bulgaria ON AIR

Автомобил и пешеходци затънаха в прясно налят бетон на оживено кръстовище в София. Инцидентът станал, докато работници полагат нови трамвайни релси на участък от трасето, предава Bulgaria ON AIR.

Инцидентът се случва на новоположения бетон на едно от най-оживените кръстовища в столицата на "Тодор Александров" и "Христо Ботев". За няколко дни движението в района е преустроено, за да се положи бетон на трамвайните релси. В петък следобед шофьор пропуска предупредителните знаци и нагазва с автомобила си в бетона.

"Понеже беше пороен дъжда, след 15 мин успяхме да извадим жената от колата, защото беше в средата на бетона и нямаше как да стигнем до нея. След това сложихме едни дървени греди и успяхме да я изведем от колата", каза зам.- директорът на ”Столичен електротранспорт” инж. Асен Ценков.

Специализиран автомобил на градска мобилност изважда потъналата кола. За щастие не се стига до сериозни последици. А в рамките на 5 минути освен автомобилът затъват и двама пешеходци.

"Двама от работниците им помогнаха да се изправят, защото те бяха паднали в бетона. Извадихме ги настрани. Даже се наложи да помагаме на една дама да се приведе в хубав вид с подръчни средства", обясни инж. Ценков.

А експертите съветват да се съобразяваме с указателни табели за ремонти. Движението в района вече е възстановено.

 

Коментари Напиши коментар

45

Софиянец

преди 10 месеца

Еми като са *** и не гледат къде ходят/карат, да се оправят. На мен що никога не ми се е случвало? Щото гледам къде вървя и по какво ходя. А повечето пешеходци са като овце - само вървят нанякъде безцелно и ник'ва мисловна дейност. По "Женския пазар" са най-често такива овце, но и извън него ги виждам доста такива. Преди няколко дни една такава мъжка овца с телефон на ухото за малко да бъде прегазена от трамвай 22 точно на завоя при "Женски пазар".

44

некой нейде

преди 10 месеца

във времената преди жельо желев (лека му пръст) да ликвидира соф. жит-во: който е имал соф. ж-ще ,но е нямал соф. жит-во е бил принуждаван да е или ватман (трамв. шофьор) или в метал. комб-т кремиковци; синджир-марка: нарочно не е обезопасен, което хич не е скъпо, невтвърдения бетон за да плащат пострадалите пари на общината, кой знае дали някоя западноевроп. тв не е публикувала репортажче за този ,,истор." бетон, живи & здрави

43

Селянин с колело

преди 11 месеца

"Европейска" столица......