Снимка: БГНЕС

На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали аварийните екипи на Столична община вследствие на силния вятър, съобщиха от пресцентъра на общината.

Общо 8 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са работили заедно със столичната пожарна на терен през нощта. Работата им продължава и към този момент.

Най-много са били сигналите в южните райони на града като "Витоша", "Панчарево", "Овча купел" и "Младост".

По нареждане на кмета на Столичната община фирмите, ангажирани с почистването на града, трябва да увеличат екипите си на терен и да организират почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти, екипите на "Зелена система" - алеите на паркове и градини в града.

Районните администрации трябва да ангажират съответните си звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Днес е обявен жълт код за силен вятър.  От Столичната община напомнят на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър продължава и през деня.

Собствениците трябва да обезопасят своите балкони от падащи предмети, а строителните фирми да прегледат оградите и строителните скелета на своите обекти, а търговските фирми - съответно рекламно-информационните елементи, предупреждават от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase