Снимка: БГНЕС

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване за своите пациенти.  Всички желаещи, които искат да помогнат на болница "Пирогов", могат да дарят кръв между 24 и 31 март 2022 г. в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул." Братя Миладинови" №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа.

Важно е изрично да се отбележи, че даряването на кръв е в полза на болница "Пирогов".

Кампанията, в полза на най-голямата спешна болница в страната, се провежда под надслов "Стани нечий герой!" с подкрепата на Национален център по трансфузионна хематология и Българска организация за доброволно кръводаряване.

За да можем да оказваме навременна помощ на тежко пострадали пациенти, в болница "Пирогов"  се нуждаем всекидневно от кръв и кръвни продукти. През 2021 г. в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са използвани 1300 литра еритроцитен концентрат, 635 литра плазма и 300 сака тромбоцитен концентрат. Всеки кръводарител, независимо от неговата кръвна група, е значим, защото помага най-малко на двама болни.

Актът по кръводаряване е напълно безопасен процес за дарителя. Всеки в добро здравословно състояние, на възраст между 18 и 65 години може да се включи в инициативата за пациентите на "Пирогов".

Всяка помощ е безценна! Стани нечий герой!


 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Да но като му се наложи на човек операция, не я почват докато не се предоставят от роднините три банки кръв. При този рекет безплатно кръв не давам.

6

Анонимен

преди 1 година

Аз искам да питам коя кръв е годна-на ваксинирани или неваксинирани ?

5

Анонимен

преди 1 година

Това е много хубаво, но по соца тези кампании ги плащаха, а днес искате безплатно. А може би и органи да подарявам от едното човеколюбие?