Снимка: Кадър, БНТ

Мъж с психични проблеми усложнява всекидневието на жители на блок в "Младост 1". Съседите му се оплакват от неговите действия, но се оказва, че за безсилни да се справят със ситуацията.

По думите им той е наркозависим, изнесъл и продал е цялата си покъщнина, включително и настилките. Няма ток, а в същото време прави непрестанни купони в блока. Жалби са постъпвали както в полицията, така и в социалните служби, но резултат няма.

Пред БНТ домоуправителят на блока каза, че през деня е тишина и спокойствие, но нощем тормозът е постоянен. "Върволица от негови приятели създават проблеми. Пият нощно време", обясни той.

Заместник-кметът на район "Младост" Любомир Миладинов коментира, че лицето е под пълно запрещение от около 20 години. Потърсени са петима негови близки, които трябва да пожелаят да му бъдат настойници. "Ако те откажат, районната администрация има набор от длъжностни лица. Бихме му настанили временно настойник и те ще предприемат действия - настанявене в дом"., поясни той.

Хората се оплакват от неговите приятели, които ги заплашват.

Мъжът, от когото се оплакват, разказа, че има трудности да си плаща електричеството и по думите му, не може да си извади нови лични документи.

"Факт е, че това лице е освидетелствано, а никакви стъпки не са предприети. Целта е да се помогне на един човек и да се осигури елементарно спокойствие на цял блок", коментира друг жител на квартала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase