Снимка: Правителствена пресслужба

Инфраструктурните проблеми и значението на метрото за развитието на столицата са обсъдили премиерът Кирил Петков и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът запозна премиера с проектите, по които се работи в настоящия момент за доизграждането на подземната железница, съобщиха от правителствената пресслужба.

Друг акцент в разговора бе изграждането на инсинератор. Бяха представени идеи как да не бъдат загубени средства от еврофинансирането по проекта заради забавянето на част от дейностите. Обсъдени бяха също проблемите на „Топлофикация София ЕАД“, както и възможностите за геотермална енергия.

Фандъкова е представила на Петков двугодишен план за строеж и ремонт на детски градини в столицата. Поет бе ангажимент за засилване на контрола върху процеса с акцент върху забавянето на строително-ремонтните дейности, както и на цените, по които те се извършват, допълват от МС.

Коментари Напиши коментар

23

Фондупкова

преди 4 месеца

Всичките улици в София разбити, най-разбити са най-скоро асфалтираните...в града с най-мръсния въздух в Европа ще строи индустриален инсинератор. Да видим дали премиера е същия @лиго&рен като фондупкова

22

Щирлиц

преди 4 месеца

Ти на мен,аз на теб.Нищо ново,промяната не продължава.

21

Анонимен

преди 4 месеца

А Ленчето па защо е в кабинета на Фандъкова, да обяснява на Киро ли?