Снимка: БГНЕС

Централните и териториалните органи на изпълнителната власт са длъжни да осигурят достъп до обществени сгради на цялото население, в това число от хората с увреждания и майки с колички. Такъв достъп обаче не е осигурен в Дирекция „Общински приходи” при Столична община, район Витоша. Ето какъв сигнал пристигна в платформата на Helpbook.info:

"Уважаеми дами и господа, искам да Ви разкажа за злощастния ми опит да бъда примерна "гражданка", като отдам своя дял за бюджета на тази прогнила структура, наречена Столична община. Днес реших, чинно да отида до Дирекция „Общински приходи” при Столична община, район Витоша, да заплатя данъците си. Тъй като съм майка на бебе, се налага да се движа с количка. След всичките препятствия, които преминах, за да стигна до адреса, а именно бул. „Цар Борис III“ 215, с недоумение установих, че няма как да вляза в сградата. Отново се сблъсквам с проблем, който е дъвкан стотици пъти, няма изградена рампа или каквото и да е съоръжение за достъп за колички детски, инвалидни и прочие.

На тази сграда, в която са локалиризани поделения на 100 вида институции, няма достъп за хора като мен. Питам ви дами и господа, тъй като все още не владея нито летене, нито телепортация, как следва да вляза и да изпълня задълженията си. Може би следва да си оставя детето отвън само? Разбирам, че не живеем в европейска държава, а някъде в четвърти свят, разбирам, че седнали зад бюрата сте загубили представа за реалния живот, но в крайна сметка за какво да си плащам, след като не сте ми осигурили и минимални условия да го направя. Абсурдистан, в това живеем всеки ден, благодарение на Вас!

П. С. Моля не ми обяснявайте за това как сте осигурили и плащане по банков път, ами си свършете работата и направете административните структури достъпни." пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase