Снимка: ВМРО

В навечерието на 1 февруари – денят за почитане на паметта на жертвите на комунизма, общинският съветник от ВМРО Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за поставяне на камери за наблюдение в района пред Националния дворец на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите посегателства над паметната стена, която системно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с боя, уточниха от пресцентъра на ВМРО.

Нещо повече, след разговор с духовни лица, обслужващи намиращия се в района храм „Всички Български Мъченици“, получих информация, че това не е единственото оскверняване на Мемориала, а напротив. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти. Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този момент не са предприети никакви действия за ограничаване и противодействие срещу посегателствата над националния паметник, пише в предложението си бившият председател на НМК на ВМРО.

Той настоява и за пълна реставрация на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase