Снимка: Bulgaria ON AIR

Расте броя на случаите на насилие между деца. Директорите в средното образование настояват за наказания. Bulgaria ON AIR разполага с неизлъчвани кадри на младежите, участвали в последния бой пред столичен мол, на които се вижда как децата употребяват упойващи вещества на територията на търговския център.

На 22 януари голяма група деца участва в масов бой. Оказва се, че младежите посещават мола - за да се бият, както и да употребяват упойващи вещества. Това разкриха служители на търговския център пред Bulgaria ON AIR.

На кадри и снимки се вижда, че по стълбите на аварийните изходи са оставени използвани флакони от райски газ. А самите деца публикуват в социалните мрежи как вдишват веществото от балони в центъра на мола пред очите на посетителите.

Още по темата


Психологът Виктория Казакова ни разказва как действа райският газ при децата между 13 и 17 години.

"Обикновено разпадът на ценностите е съпътстван със злоупотреба на психоактивни вещества. Райският газ е просто част от цялата субкултура, в която те виреят. Употребата на вещества води до самозаблуда и завишена самооценка на това кой съм аз", коментира психологът.

В началото на януари друг подобен случай на агресия втрещи обществото. В квартал "Лагера" отново група деца нападнаха свой връстник . Близо месец по-късно психиката му е разклатена.

"Оттогава не е идвал на училище, физически е добре. Подал е молба за онлайн обучение, макар че е седми клас и учат присъствено", коментира Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование.


От сдружението алармират, че това е нова форма на агресия, която се превръща в явление. Настояват да се въведат наказания, за да се сложи край на публичното унижение на деца.

А докато се чакат законови промени, случаите на детско насилие нарастват тревожно. На този фон възрастовата граница на употребата на стимуланти при младежите пада.

Коментари Напиши коментар

16

Сами сте си виновни

преди 3 месеца

Така си го направихте - онлайн обучение, липса на спорт и градивни забавления, възпитание на нови "ценности" от социалните мрежи и резултатът е налице! Да не би да очаквахте нещо друго?!

15

334

преди 3 месеца

Оправете се първо с убиеца на Милен Цветков. А и другия от Борисовата градина, когото оправдаха - все пак е синче на полицай. Стига сте ни занимавали с дребнотемие.

14

Макаренко

преди 3 месеца

1.Як бой в РПУ, без да се притесняват полицаите, че ще налетят мисирки.2.ТВУ, там по-големите ще обучат по-малките с бой и еванье.3.По-непоправимите в панделата за продължаване на "обучението". По този начин може да се оправи изтърваното положение. Другото е продължение на "демокрацията" по български.