Снимка: БГНЕС
Едва 15 от 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал "Младост" днес са в клас. Причината е, че единствено тяхната класна ръководителка е проявила желание да продължат обучението присъствено, съобщи Нова тв.
 
"Тази отговорна и смела госпожа е моята сестричка Венера и аз съм горд от нейното решение", това написа в социалната мрежа бившият министър и настоящ кмет на район "Средец" Трайчо Трайков. 
 
Венера Илиева е учител в 81-во училище "Виктор Юго" в София.
 
"На проведено заседание имахме възможност да кажем дали искаме да учим присъствено. Аз и други мои колеги заявихме това, но по стечение на обстоятелствата и заради различни фактори, нашият клас се оказа подходящ да се върне в училище. Причината е, че аз и учителите, които преподават в моя клас сме здрави. Родителите също изявиха желание децата да се обучават присъствено", обясни Илиева.
 
"Желанието ни беше децата да се обучават присъствено, защото сме и в края на срока. Успяхме да го направим за известно време. Колегите поемаха 10-12-часови смени. Но високата бройка заболели промени плановете", добави зам.-директорът Мартин Симеонов.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase