Снимка: БГНЕС

 Шофьор на градския транспорт в София е ударил с юмрук в лицето 17-годишен младеж. Това твърди потърпевшият. Инцидентът е станал на 15 декември, когато младежът се качва в автобус 47. По думите му шофьорът го напада словесно, след което се стига и до физическа саморазправа. Случаят описва детето в пост във Facebook.   

"Седнах на последната седалка, за да съм по-далеч, след като той започна да ме обижда. Изведнъж се обърнах и го видях, че идва към мен. След това ме удари. Слязох от автобуса и се обадих на баща ми", разказа пред Нова тв ученикът.

Бащата се обадил на 112, откъдето го прехвърлят към полицията.

"През това време стигнах до последната спирка на автобуса и го блокирах, докато пристигне патрулка. Полицаите единствено казаха, че трябва да се подаде жалба. Извадили сме и медицинско", обяснява родителят на пострадалото момче.

От Столичен автотранспорт обясняват, че разбрали за случая в петък.

"Изгледахме видеозаписите от камерите в автобуса. Вижда се как момчето се качва и шофьорът говори нещо с него. След това момчето отива на последната седалка. В един момент шофьорът скача и тръгва към него. Камерата не е успяла да заснеме какво се случва тогава. След това шофьорът се връща зад волана. Никола слиза през втората врата", разказа Александър Косерков, директор на гараж "Земляне".

Шофьорът на автобуса работи във фирмата от две години, като веднъж вече му е правена забележка след подаден сигнал за проблем от пътник.

"Мъжът е в отпуск в момента. Когато се върне, ще му бъде поискано обяснение и съответно ще бъде наказан, ако се окаже виновен", обясни още Косерков.

Коментари Напиши коментар

36

Иван

преди 3 месеца

Браво, предполага се как се е лигавил сополанкото!!

35

Анонимен

преди 3 месеца

Да бе да ей така без причина. Много добре ги знам тези келешчета на 14-17 години.Збърканото поколение на България.Напълно подкрепям шофьорът.

34

анонимен

преди 3 месеца

Това дете явно е свикнало да вика баща си. Кой родител, който е на работа, ще чака синът му да му звънне и да хукне той да гони автобуса. Имаме такива деца в училище, които все заплашват с родителите си, защото родителите се мислят за нещо повече от останалите и дават крила на децата си във вършенето на неморални и в разрив с училищни правила неща.Виждал съм поведението на такива родители в дирекцията, при присъствието на полицай. Ами същото е - арогантно и нагло.