Снимка: БГНЕС

Ски забавление или изпитание в зимни условия е нощното каране на ски на Витоша? Скиори се оплакаха, че два часа са били блокирани заради непочистени пътища.

При минус 12 градуса около 21:30 ч. в неделя любители на зимните спортове карат ски на нощната писта във Витоша. Всичко преминава нормално, докато не става време да тръгнат обратно към София. Метеорологичната обстановка е усложнена заради снеговалеж. Пътят между паркинга на ски пистата и главното шосе се превръща в ледена пързалка и придвижването става невъзможно.

Някои автомобили са били с вериги, а други - без. В снежен капан се оказва и Михаил Иванов, чиято кола е с пластмасови вериги.

"В момента май е "Оправяй се поединично". Миналата година пак на кого ли не звъняхме, докато от "Витоша ски" не дойде репатрак и изтегли, който беше закъсал. Докато не излезе и последната кола - имаше дежурни, сега служебният бус замина и никой не го интересува", сподели Михаил Иванов пред Bulgaria ON AIR.

"Този път, който свързва паркинга на "Лалето" и главния път до "Алеко", трябва да се почиства. ", сподели Иво.

"Паркингът в края на "Витошко лале" се стопанисва от "Витоша ски". Извършваме почистване до подхода на паркинга", коментираха от Столичния инспекторат.

Георги Петров кара ски само на нощната писта и не се изненадва, защото казва, че е подготвен с вериги.

"Сега е малко заледено но когато си сложиш веригите - няма драма", допълни той.

Хората си създават сами организация. Столична община поясниха, че по високопланинския път се пътува само с вериги, за което има и табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase