Снимка: wikipedia.org

Общо 39 камери ще следят денонощно алеите в обновения парк "Дружба" в София, съобщава на страницата си във Facebook Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

Той припомня, че жители на квартала са поставили въпроса за засилен видео контрол около езерото по време на срещата му с граждани на район "Искър" в края на октомври 2021 г. "Веднага след това започнаха строително-монтажните работи, които, освен ремонт, включват и подмяна на кабелни мрежи на територията на парка", информира Георгиев. Дейностите ще завършат до месец, като се работи на етапи, за да не се възпрепятства свободният достъп на хората до парка, уточнява той.

Поставените камери ще бъдат наблюдавани денонощно от Оперативния дежурен център на Столичната община.
Целта е опазване живота и здравето на гражданите, както и превенция от вандалски прояви с общинската собственост и повишаване спокойствието, безопасността и сигурността в района, посочва председателят на СОС.

Коментари Напиши коментар

21

Reptile

преди 3 месеца

Спрете да триете - КОМУНИСТИ!Ще го напиша отново - защо в наблюдаваните места не е включена Централна Гара, за кого работят наркодилърите и проститутките ТАМ, за Тарашков, може би!?

20

Waffen SS

преди 3 месеца

Лично аз смятам ,че за нормален живот,в София,трябва да бъдат монтирани и най-вече да функционират поне към 10 000камери.В пункта за наблюдение и контрол трябва да бъде инсталиран софтуер за лицево разпознавае.Разпределението не трябва да е равномерно,но в някои квартали концентрацията на камери трябва да е завишена,като Захарна фабрика,Орландовци,част от Красна поляна ,част от Христо Ботев,Обеля,част от Люлин,част от Надежда,Централна гара и около нея,Студентски град,Левски.

19

1-н

преди 3 месеца

Берачите на разни неща ще бъдат ли засегнати?