Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През тази нощ екипите, ангажирани със зимното почистване на София , са извършвали обработки със смес срещу заледяване. На терен са били 87 машини, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработвани са трасета на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“,.

Обработки срещу заледяване текат в момента в централните райони „Оборище“, „Средец“, „Възраждане“ , „Лозенец“ и „Триадица".Започна и опесъчаване и почистване по планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

В момента градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Контролът на дейностите по снегопочистване се извършва от екипи на Столичен инспекторат. Напомняме на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

Коментари Напиши коментар

9

Похвално

преди 3 месеца

По-бързо да изчистят, че линейките трябва да превозят до болниците поредната партида антиваксъри болни от сезонен грип.

8

хахахах

преди 3 месеца

Какво чистят калта по асфалта ли

7

Анонимен

преди 3 месеца

Новина ли е това?Би трябвало да е нормално и да не ни занимават.Поне така е в белите държави.Щом се плащат данъци трябва да има и работа насреща.Дали има сняг обаче е друг въпрос.Важно е отчет да има,за да не пита някой къде са парите.Има или няма сняг те си взимат тия дето трябва да си ги вземат.