Снимка: БГНЕС
"Не мисля, че има недоверие от страна на премиера Кирил Петков. Чух се и с министъра на образованието, имаме добър диалог с проф. Денков, въпросът е да обсъдим темата за строителството на детските градини и училищата". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителството на детска градина в "Манастирски ливади", предаде БГНЕС.
 
"Правителството е длъжно също да полага грижи за децата семейства, мисля, че заедно можем да продължим напред. Аз самата поисках след избора на новия премиер среща, за да обсъдим няколко теми важни за София и едната от тях е строителството на детските градини и училищата", каза още кметът.
 
"Предстои да бъдат въведени в експлоатация 11 нови сгради на детски градини в различни квартали на София. Строим още 13, голяма част от изграждането трябва да приключи следващата година, 16 са в процес на проектиране, добави Фандъкова. За 2020 г. са отпуснати общо 65 млн. лева на Столичната община с две постановления още първата година като част от строителството, което сме финансирали, сме разплатили 9,6 млн. лева от тези 65, тази година е най-силната година за строителство", подчерта Фандъкова. 
 
Тя обясни, че до края на годината ще са разплатили общо около 30 млн. лева от тях и ще останат около 26 млн. лева. С тях ще разплатят градините, които се строят в момента и ще завършат следващата година.
 
Около 2000 са 3-4 годишните деца в София, за които няма място в детските градини. Точно за тях се опитваме да напреднем най-много, посочи още тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase