Снимка: Кадър, Нова тв

Хаос в трафика е предизвикало нововъведение на повече еднопосочни улици в столичния квартал "Света Троица".

Недоволни срещу организацията на движението се събраха на протест. От районната администрация контрират, че новите мерки са направени след настояване на гражданите за повече места за паркиране.

Живущите настояват част от знаците да бъдат премахнати, защото голяма част от тях не могат да стигна до домовете си. На тях им се налага да заобикалят, а много често стигат и до поредния знак за забранено движение по пътя.

"Това е пълен хаос. Улица „Русе” донякъде е в едната посока, после става в обратната, а след това отново се обръща. Това е така почти два месеца. Тези знаци са напълно опасни. Преди имаше знаци за предимство, а сега ги няма и е опасно", обяснява пред Нова тв Методи Лепоев.

От Общината са съобщили, че знаците са поставени след направена компютърна симулация. Практиката показвала, че знаците не се спазват, защото на хората не им се заобикаля, споделят живущи в квартала. Те призовават знаците да бъдат премахнати и да се помисли за друг начин, по който да се уреди проблемът с местата за паркиране.

"Улиците, тротоарите – тук нищо не е пипнато. За какво ни бяха тези знаци? Нека кметът да каже защо беше това нужно и защо бяха изхабени тези средства", пита жителка на квартала.

Има информация, че на 12 януари ще се проведе обществено обсъждане и ако живущите не са съгласни, знаците ще бъдат премахнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase