Снимка: Кадър, Нова тв

За опасен участък алармират жители на столичния квартал "Витоша". Опасното кръстовище води до много пътни инциденти като само за последната седмица е имало три катастрофи на това място.

Става въпрос за района на бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Йордан Радичков" .  Доста често изплашени пешеходци се измъкват на косъм от прелитащи автомобили.

"Участъкът е изключително опасен. Ежедневно има инциденти. В района колите карат с много висока скорост", казаха пред Нова тв живеещите в района.

"Това кръстовище се намира на границата на район "Студентски" и "Лозенец". Улицата е много тясна и опасна", коментира Константин Павлов, кмет на район "Лозенец".

От Столична община обявиха, че е изготвен проект за конструкция на светофарна уредба.

Коментари Напиши коментар

8

azz

преди 1 месец

Сфетофар до сфетофара мила моя майнольо...Бръмчат колите на всеки сфетофар,бълват/особенно някой бангии/ пушеци и се "борим" със замърсяването на въздуха....

7

ПЕШЕХОДЕЦ

преди 1 месец

Трафика може лесно да се намали както в други европейски градове. Втората кола регистрирана на един адрес плаща много високи данъци и такси за паркиране в района на адреса.

6

Край

преди 1 месец

инфраструктората и градоустройството на София е за 1/3 от сегашните коли. Няма как да има нормално движение в град в който всяко човече е горд собственик на возило. В момента се движим със средна скорост под 15 км/час. Въпрос на 2-3 години е да се спре движението в София. Ама нищо важното е всеки да има кола. Па била и за 500 лв. пушеща ръждива душегубка.