Снимка: БГНЕС

Собствениците на имота, където в шахта пропадна бременна жена, ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Експерти от дирекции "Контрол по строителството" на район "Средец" и на Столична община направиха проверка на място на инцидента на ул. "Дякон Игнатий" 2, съобщиха за БТА от Столичната община.

Още по темата
Така нареченият английски двор е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата.

Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район "Средец" съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата, посочват от общината.

Инцидентът стана днес около обяд, в близост до Централната поща. Жената веднага е била транспортирана в болница "Пирогов", където е била прегледана. Пострадалата е бременна в четвъртия месец. По първоначални данни е с контузия на гръдния кош.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Английски двор на/под тротуара егати смешката,не стига място в обекта да си го направят за зареждане на стока даже с подемно устройство да им е леко без много вдигане-спускане и да не пречи по тротуара на преминаването на пешеходците и да има място за изчакването им,а не да заобикалят английския двор,освен това да го заключват и отделят с метална врата или навиващи се пластини плътни и с процепи за светлина през деня

10

Анонимен

преди 1 месец

Българинът е безхаберник!! Ако може да не плати 5 лв. но няма да го поправи.

9

Анонимен

преди 1 месец

Един заблуден в подходната статия, включи на автопилот:"Фъндъкова работа.". :D