Снимка: Bulgaria ON AIR

След случаите с насилие над възрастни хора, затварят дома за възрастни хора в столичния квартал "Драгалевци", а управителят му ще бъде глобен с 3 000 лева. Това съобщиха от Агенцията за качество на социалните услуги.

Според направената проверка от ръководството, са предали неверни данни за дейността на социалното заведение. От 1 януари следващата година дома спира работа. Проверката започна след пореден сигнал за насилие над възрастен мъж, настанен там, предава Bulgaria ON AIR.

За нечовешкото отношение в дома споделиха близки на пострадалия, както и роднини на други обитатели на дома. Според инспекторите на Агенцията социалното заведение не разполага с необходимия персонал и не може да гарантира задължителната по закон - 24-часова грижа за своите обитатели.

Инспекцията показала, че възрастните хора не са настанявани в дома по свое желание, а договорите за ползване на социалната услуга не са сключени със самите тях, а с трети лица. Грубо погазване на закона е и друг факт - в дома са настанени както здрави възрастни хора, така и хора с деменция и с психични разстройства.

Коментари Напиши коментар

20

Константин

преди 1 седмица

Роднините са съучастници в това престъпление.Прави впечатление факта,че жени ,здрави,прави,не желаят да полагат грижи за своите близки,може би те са подписали смъртната присъда на бабите ,майките и свекървите си,като са ги дали за доглеждаме и сега търсят от държавата да ги овъзмезди.Това са безсъвестни безродни повлекани,които без да си дават сметка,си показват лицата .Лица на зверове,отрекли се от майка си.Срам.

19

Анонимен

преди 1 седмица

Държавата цирк, 3000 лв глоба и всичко е точно, нали?

18

Смешно е

преди 2 седмици

Само в държавата на фигуранта Румен Радев е възможно тази Сатана, собственичката на това гробище за живи хора, да се отърка от проблема с някакви смешни 3000 лв! Потрес!