Снимка: БГНЕС
Болница "Лозенец" е успяла да погаси над милион и половина от просрочените си задължения. 
 
Това обяви в ефира на Нова тв новият шеф на лечебното заведение доц. Радосвет Горнев. 
 
"Бяхме притиснати от фирми и съдия изпълнители, които буквално можеха да запорират сметките на лечебното заведение", уточни той.
 
Новото ръководство на здравното заведение е установило големи диспропорции във възнагражденията, които са получавани в миналото.
 
"Някои хора са взимали много малко, а други твърде много за труда, който са положили. Нашата цел е да се получат справедливи възнаграждения", каза той.
Още по темата
 
"Всичко, което заварих, е документирано в доклад, който беше предаден от Борда на директорите към МЗ в началото на месец юли. Сегашното му обсъждане е странно, защото той вече би трябвало да е довел до съответните разследвания. Болницата и аз сме обект на проверки. Това е съвсем нормално при положение, че общественият интерес е толкова значим. Нищо не трябва да бъде скрито", каза още директорът на "Лозенец".
 
Доц. Горнев изткъна, че вече във всяко отделение има видеонаблюдение и откакто той е директор на болницата, са извършени общо 7 трансплантации.
 
Директорът на болница "Лозенец" отказа да коментира информацията, че в миналото са се правили нерегламентирани операции. 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

До кога ще се лансират крадливи медици и мошеници ? Вместо да са в затвора, вие им изписвате веждите. Я всеки да си получи заслуженото!

7

Анонимен

преди 2 месеца

А Ко става с професорите нашите хора с незаконните трансплантации ,защо е не дава затвора

6

Мнение

преди 2 месеца

Тази болница е на Шиши и трябва всички лекари да бъдат сменени, голяма част от тях разследвани, други директно арестувани като кокаиновия Спасов. Това са хора без морал и качества на лекари