Ученици започват учебната година дистанционно заради ремонти. Такава е ситуацията около няколко училища в София, включително и около Френската гимназия.
 
Родители са недоволни, тъй като част от класовете ще учат онлайн. 
 
Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ситуацията няма да е такава и ще бъде осигурена допълнителна сграда, където всички класове да учат в присъствена форма.
 
"Ако всички ученици учат присъствено през тази учебна година, ще бъдем удовлетворени. Основните ни притеснения са във връзка с това, че няма епидемиологична обстановка сега, която да налага дистанционно обучение. Ремонти има винаги. Не разбираме как това стана основание децата да не учат присъствено", сподели Мария Кръжова пред Bulgaria ON AIR.
 
"При Френската гимназия вървят две дейности - изгражда се изцяло нова сграда с физкултурен салон. На съществуващата сграда се извършват мерки за енергийна ефективност. Ремонтът е близък до основен, така че няма как да бъде извършен само в летните месеци. Направена е организация, при която се работи само на първия етаж. Дейностите ще продължат около един месец. Останалите дейности ще бъдат извършени напролет", обясни заместник-кметът по строителството инженер Ангел Джорков.
 
Той обясни, че за момента няма да се налагат санкции на изпълнителната фирма, тъй като строителството на новата сграда е в срок, който свършва лятото на следващата година.
 
Всички деца във Френската гимназия ще учат присъствено. 
 
Вижте повече по темата във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase