Общ преглед
Трамваят по нaй-нaтoвapeнaтa в Coфия линия №5 не върви от началото на април, а вече стана ясно, че има и забавянето в сроковете на реконструкцията.
Още по темата

От гражданската организация „Спаси София“ алармираха, че ремонтът се бави с повече от 40 дни.

От общината признаха, че има забавяне от 2-3 седмици, което се дължало на лошото време и дъждовете в началото на лятото.

Реконструкцията струва близо 50 милиона лева.

„Трамвайното трасе по булевардите Цар Борис III и Македония е най-разбитото и натоварено в столицата - факт, който не трогва особено управляващите Столичната общината. Повече от 4 години оттам лъжат столичани, че през "следващата година" започва пълен ремонт на разпадащото се трасе. Междувременно, над 50 000 пътници ежедневно се лъкатушат в бавни и разбити трамваи, вдигащи прах и шум“, коментира от Спаси София.

„С подобни темпове и управление, столицата никога няма стане европейски град, в който да живеем нормално. София изпитва огромна нужда от амбициозна и всеобхватна програма за модернизиране на трамвайния транспорт, водена от компетентни лица, с последователното, ежегодно и качествено обновяване на трамвайните трасета. Градът ни не може да си позволи повече провалени проекти и непрекъснато отлагане на плануваните ремонти по отсечки, които от години са в аварийно състояние!“, недоволства от организацията в социалната мрежа Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар