Снимка: bTV

Отново сигнал за опасна сграда в центъра на София. Този път става въпрос за жилище на ъгъла на улиците "Иван Денкоглу" и "Лавеле", а според пешеходци проблемът е от години. 80% от сградата се оказва общинска собственост.

"Проблемът на първо място е не само фасадата, но и покрива, от който падат и керемиди. Фасадата също трябва да се реновира, на първия етаж се помещава библиотеката на читалище "Денкоглу", така че това е и публичен обект", коментира пред bTV кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Столична община е поставила обезопасителни ленти, но те не смущават гражданите да преминават покрай опаснага сграда.

Средствата, които район "Триадица" получава, са крайно недостатъчни, за да бъде извършен така належащия ремонт.
"На година получаваме между 30 000 и 40 000 лв. общо за всичките ни сто обекта, стойността на ремонта тук значително надхвърля този бюджет", обясни районният кмет.

От Столична община в писмен отговор коментират казуса: "Екип на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община съдейства за обезопасяване на сградата на ъгъла на улиците "Иван Денкоглу" и "Лавеле".

В момента район "Триадица" извършва оценка за необходимите средства за извършване на ремонт, която очакваме да получим. След това ще бадът предприети необходимите действия за възстановяване и ремонт", обещават от там.

Коментари Напиши коментар

30

и азе

преди 1 година

В столицата вече кметът Фандъкова я командват РАБОТНИЦИТЕ и , ЗАТОВА ВЪВ ВСИЧКИ БЕЛИ ДЪРЖАВИ , НЯМАТ НАД 2 МАНДАТА , ЗА ДА НЕ ВЛИЗАТ В СХЕМИ ОТ КОИТО ПОСЛЕ ТРУДНО СЕ ИЗЛИЗА , ...КАКТО Е В МОМЕНТА , РАБОТНИЦИТЕ НА ФАНДЪКОВА И ЗАПОВАДАТ КОГА ЗА КОЛКО ДА ПОДПИСВА , НЯМА КАЧЕСТВО , НЯМА И ИЗПЪЛНЕНИЕ , АКО НЕ СЕ ВИЖДА ОТ ГРАЖДАНСТВОТО ... Та такива ми ти работи ...

29

Фактите !

преди 1 година

До ДБ ли?Никога за тях!...Проблема е че И от БСП ,И от ДБ ,...се ПРОДАДОХА на ГЕРБ !ВСИЧКИ СА АЙДУК ДО АЙДУКА !

28

Фактите !

преди 1 година

А за големи заплати , ВИНАГИ ИМА !Айдуци !