Снимка: bTV

Отново сигнал за опасна сграда в центъра на София. Този път става въпрос за жилище на ъгъла на улиците "Иван Денкоглу" и "Лавеле", а според пешеходци проблемът е от години. 80% от сградата се оказва общинска собственост.

"Проблемът на първо място е не само фасадата, но и покрива, от който падат и керемиди. Фасадата също трябва да се реновира, на първия етаж се помещава библиотеката на читалище "Денкоглу", така че това е и публичен обект", коментира пред bTV кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Столична община е поставила обезопасителни ленти, но те не смущават гражданите да преминават покрай опаснага сграда.

Средствата, които район "Триадица" получава, са крайно недостатъчни, за да бъде извършен така належащия ремонт.
"На година получаваме между 30 000 и 40 000 лв. общо за всичките ни сто обекта, стойността на ремонта тук значително надхвърля този бюджет", обясни районният кмет.

От Столична община в писмен отговор коментират казуса: "Екип на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община съдейства за обезопасяване на сградата на ъгъла на улиците "Иван Денкоглу" и "Лавеле".

В момента район "Триадица" извършва оценка за необходимите средства за извършване на ремонт, която очакваме да получим. След това ще бадът предприети необходимите действия за възстановяване и ремонт", обещават от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase