Снимка: БГНЕС
Медици от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София излязоха днес на протест в центъра на столицата, предаде БГНЕС.
 
"Категорично се противопоставяме на наложената ни нова методика за изчисляване на възнагражденията за риск при работа с пациенти, заразени с COVID-19. Тази "концепция" ясно показва, че в Министерство на здравеопазването не познават спецификата на дейността на спешните екипи", казват те в колективна позиция, която бе изпратена до служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.
 
"При голяма част от адресите се подават едни симптоми, а на място състоянието се оказва съвсем различно – спестяват се симптоми в телефонния триаж и често спешните екипи отиват полузащитени при болния – този огромен риск на 11 стотинки ли се оценява?" – питат недоволните лекари на площада.
Още по темата
 
Медиците предупреждават още, че не малка част от техните пациенти, въпреки изявената симптоматика, отказват да бъдат тествани и вкарвани в системата и допълват, че подобни случаи няма как да бъдат "доказани".
 
"Ние разполагаме само с бързи антигенни тестове, които дори нямат 100% достоверност, както и PCR, а от нас се иска 100% доказуемост", категорични са протестиращите. Ето защо те определят като "обидно и гавра с труда им" въвеждането на нова методика на изчисляване на техните възнагражденията за работа с рискови пациенти. 

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 9 месеца

Ами да си сложат по една ваксина и работа им става безрискова на ли така мили лекарчета! Вашите шефове казват че ваксата пази, а вие мишкувате и мълчите заради бонуси.

58

Анонимен

преди 9 месеца

Абе медиците не са ли малко нахални да реват за пари при условие,че доста бизнеси затварят? То само с надписване на статистики не става. Защо и чистачки и счетоводители в болници им дават ковид добавки? Като ме им харесва да заминават в чужбина. Ние пак ще оцелеем!

57

Анонимен

преди 9 месеца

Не се наядохте ей!