Снимка: БГНЕС
Протестът на медиците от "Пирогов" от утре се мести пред президентството. Това обявиха протестиращите служители от лечебното заведение, които бяха излезли за пореден протест пред сградата на болницата, пише в. Монитор. 
 
Те настояват за оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на управителя на Здравната каса Петко Салчев, както и за това да има клинична пътека за лечението на пациенти с постковиден синдром. Повод за недоволството на медиците станаха отправените обвинения от страна на здравните власти за „фиктивни” пациенти и нарушения за над 1 млн. лева., заради които шефът на болницата д-р Асен Балтов беше отстранен.
Още по темата
 
"Не бяхме чути с исканията си пред "Пирогов" и заради това ще изместим исканията си пред президентството. Президентът е назначил министърът на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем!", заяви категорично д-р Димитрова от спешното отделение на "Пирогов".
 
По думите й всички медицински работници са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър. Тя припомни още, че вече няма да се затваря кръстовището пред болницата, за да не се възпрепятства движението на столичани.
 
Не може да се изсипват такива обиди и неверни твърдения срещу най-голямата спешна болница у нас. "Трябва да бъдем чути, дано президентът ни чуе", каза старшата медицинска сестра на педиатричното отделение Зинаида Николова.

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 9 месеца

да проверят тези които са били хем на работа хем болни ползвали ли са болнични и вземали ли са заплата едновременно и да не се правят че не знаят че точат здравната каса.

112

Анонимен

преди 9 месеца

На тоя протест ще идат само чисти ГЕРБ-ери, като жената на Веждито!Балтов, като не е директор от обяд, няма да има кой да ги кара насила.Освен това утре цялото правителство би трябвало да е в оставка, поради факта, че има Парламент и трябва да подаде Оставка пред него!Само ГЕРБ-ер може да иска две оставки и да не му стига!

111

Анонимен

преди 9 месеца

Нормално е лекарите да защитават Борисов (разбирай протежето му Балтов). Все пак той 12 години си затваряше очите за кржбите им. Лошото е, че крадяха парите от Бюджета, т.е. от данъкоплатците - всички нас.