Снимка: БГНЕС
Протестът на медиците от "Пирогов" от утре се мести пред президентството. Това обявиха протестиращите служители от лечебното заведение, които бяха излезли за пореден протест пред сградата на болницата, пише в. Монитор. 
 
Те настояват за оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на управителя на Здравната каса Петко Салчев, както и за това да има клинична пътека за лечението на пациенти с постковиден синдром. Повод за недоволството на медиците станаха отправените обвинения от страна на здравните власти за „фиктивни” пациенти и нарушения за над 1 млн. лева., заради които шефът на болницата д-р Асен Балтов беше отстранен.
Още по темата
 
"Не бяхме чути с исканията си пред "Пирогов" и заради това ще изместим исканията си пред президентството. Президентът е назначил министърът на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем!", заяви категорично д-р Димитрова от спешното отделение на "Пирогов".
 
По думите й всички медицински работници са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър. Тя припомни още, че вече няма да се затваря кръстовището пред болницата, за да не се възпрепятства движението на столичани.
 
Не може да се изсипват такива обиди и неверни твърдения срещу най-голямата спешна болница у нас. "Трябва да бъдем чути, дано президентът ни чуе", каза старшата медицинска сестра на педиатричното отделение Зинаида Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase