Медиците от "Пирогов" продължават да протестират. Освен оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на директора на Здравната каса Петко Салчев те настояват и за създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19. 
 
Част от медиците са готови и да напуснат болницата. Протестите започнаха миналата седмица, след като здравният министър освободи директора на болницата проф. Асен Балтов, като се позова на резултати от проверка на Здравната каса, според които са установени злоупотреби за 1 млн. лв., припомни Bulgaria ON AIR.
 
Разрази се и скандал относно това дали служебният министър е бил на лечение в "Пирогов" след усложнение от COVID-19. 
 
От пациентската организация "Заедно с теб" обявиха, че не подкрепят протестите в "Пирогов".

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 11 месеца

Прокуратирата да провери участниците в протеста - явно и те имат пръст в источването на здравната каса и сега им припарва под краката

68

Анонимен

преди 11 месеца

В нормална дьржава за милион липси се влиза в затвора - да се раследват протестиращите явно и те са участвали в схемите - балтов има доста сьучастници явноРашков деистваи да не се покрият доказателства

67

ЧАКАМЕдядо Йоцо също

преди 11 месеца

АЙДЕ ДЕ ,НЕКА НАПУСНАТ!...ЧАКАМЕ !..А БАЛТОВ ДА СЪДИ НЕГОВОТО ОТСТРАНЯВАНЕ !.ИМА СИ СЪД!...НЕ МУ СТИСКА И ЯВНО ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА !...и повече от купените телевизии да реват и ни занимават всеки ден с простотии!