Медици, сестри и санитари от "Пирогов" и днес отново ще излязат на протест в защита на уволнения директор проф. Асен Балтов. Освобождаването му от поста идва след направена проверка в лечебното заведение, припомни Bulgaria ON AIR.
 
Според проверката най-голямата спешна болница у нас е източвала Здравната каса, като е взимала пари за пациенти, които дори не са лекувани там. Министерството на здравеопазването публикува данни от протоколите за проверката публично. 
 
От тях се вижда, че част от фиктивните пациенти са били служители на "Пирогов". Инспекторите установили още, че са искани пари от пациенти за дейност, която се покрива от Здравната каса. НЗОК разпореди "Пирогов" да възстанови неоснователно получени над 1 млн. лв. 
 
От ръководството на болницата обясниха, че заради липсата на пътеки за пост-Ковид лечение са били принудени да използват други. От здравното министерство отрекоха освобождаването на проф. Балтов да е на политическа основа, както и да е свързано с работата на медиците и лечебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase