Снимка: БГНЕС

Движението на нощния транспорт в София няма да бъде възстановен и през лятото. Това реши Столичният общински съвет, предаде "Монитор".

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията през пролетта на 2020 г. След това последваха няколко отсрочки за пускането им. Сега общинарите решиха работата на нощните автобуси да бъде преустановена до 1 октомври.

Основната причина е борбата с коронавируса и удължената извънредна епидемична обстановка в страната.

"Предвид въведените ограничения, отразяващия се на обществения живот, като част от мерките за овладяване на разпространението на COVID-19 бяха предприети редица мерки по отношение на обществения транспорт, като част от тях са свързани с извънредни разходи - дезинфекция на превозните средства, закупуване на маски и дезинфектанти за работниците и служителите в транспортните дружества, а други са свързани с промяна в разписанията и експлоатационните планове на дружествата. Във връзка удължената епидемична обстановка, продължава прилагането на определени мерки, с които се цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система", посочват в мотивите си вносителите Зафир Зарков и Карлос Контрера.

От тях става ясно, че се наблюдава леко увеличаване на пътникопотока, но все още не се отразява на продажба на превозни документи. Съветниците посочват, че с пускането на нощните линии ще се генерират големи разходи предвид епидемичната обстановката и слабото търсене на услугата

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Фандъкова е от Самоков, Софийско. Но вие-навлечета които и искате оставката сте пришълци. Връщайте се на село!!

9

Единствената

преди 1 месец

Европейска столица без денонощен транспорт!! Пардон моя грешка ориенталска София няма нищо общо с Европа дори и 1%. прилика. ***. По-скоро нещо Пакистан

8

Анонимен

преди 1 месец

До 2, щото е гражданска партия, а в София такива индивиди се броят на пръсти.