Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Представители и служители на строителната фирма "Артекс" излязоха на нов протест пред сградата на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК).

Това става ден, след като дирекцията спря строителството на сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец" заради изтекло през миналата година разрешение за строеж.

„Процедурата е приключила. „Артекс“ няма валидно разрешение за строеж. Това са изводите, които ние направихме след дълъг анализ на всички предоставени при нас документи след множеството правни становища, които разгледахме“, посочи началникът на дирекцията арх. Влади Калинов.

В официална позиция от „Артекс“ заявиха, че решението на ДНСК е противозаконно и че компанията ще защити правата си в съда.

Преди ден  представители на фирмата протестираха пред Министерството на регионалното развитие с искане строежът "Златен век" да продължи.

На протеста днес архитект Пламен Мирянов се обърна към всички институции и заяви, че случилото се вчера е много притеснителен знак и увери, че те ще защитят правата си в съда, а държавата ще носи отговорност, съобщава БНР.

По думите му фирмата се използва за разчистване на междуличностни битки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар