Снимка: Pixabay
22-годишен младеж стреля по жена в Студентски град в София. 
 
Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа лице, заканило се с убийство, уточниха от държавното обвинение. Образувано е и се води досъдебно производство по случая.
 
На 12.06.2021 г. около 03,55 часа в гр. София,  ж.к. „Студентски град“ обвиняемият Д.С., се заканил с убийство на Б.В. Той я заплашил с думите „Ще те застрелям! Това ли искаш!“ и насочил към нея пистолет, като произвел осем изстрела.
 
В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Д.С., на 22 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК.
 
Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.
 
На 15.06.2021 г., ще бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари Напиши коментар

92

До 65, 72, 77

преди 1 месец

Беше ученик в 8-ма гимназия, психически недобре. Не се стигна до следствие. Застрелян при опит за бягство. Тогава така се решаваха проблемите.

91

До88от Курдоколенков

преди 1 месец

Ама много си страшен бил

90

Анонимен

преди 1 месец

Каква закана, то това направо си е опит за убийство!