Снимка: Helpbook

Снимки и десетки сигнали получаваме в платформата на Helpbook.info, касаещи състоянието на тревните площи, особено в райони на детски площадки, където е опасно за играещите деца и домашните любимци.

Наш потребител описва положението в столичния квартал „Младост“ 3: „На въпросната площадка са израснали няколко поколения деца. Към днешна дата тя е в окаяно състояние. Площадката не е обезопасена по никакъв начин, настилката е асфалтова, в по-голямата ѝ част е компрометирана и всяко залитане и падане е крайно опасно и съпроводено с контузии. Пясъчникът се използва за тоалетна на всички животни, за съжаление не само улични, пясъка в него отдавна е намалял, а растителността избуяла. Люлка има само една, която е подходяща за деца в ранна възраст. Катерушката е амортизирана и на доста места счупена. Детската площадка за игра трябва да бъде така устроена, че да няма опасност за здравето на ползвателите, както и опасност от нараняване. В този смисъл смятам, че въпросната площадка се нуждае СПЕШНО от: смяна на настилката; грижа относно животинската тоалетна, находяща се в пясъчника. Би било добре и да се добавят люлки“, завършва той.

Тревните площи в ж.к. "Експериментален" също имат спешна нужда от окосяване, както и пръскане против кърлежи. Около детските площадки е невъзможно за игра. На места около междублоковото пространство тревата достига 80 см, и е пълно с кърлежи навсякъде Нашият потребител обръща внимание, че тази година не е косено нито веднъж и молбата е за становище кога това може да се случи.

Скандално е положението и в столичния квартал "Mладост". Поредна година зелените площи не се косят. На места тревата е достигнала до 1,5м. Детските площадки между блоковете са недостъпни за игра на децата. „Тревата пак гъмжи от кърлежи. Друга европейска столица няма как да я видиш в това положение. Може ли да секоси 2 пъти годишно?“, резонно пита нашият потребител.

За опасни съоръжения на друга детска площадка в квартал „Левски“ В ни сигнализира притеснена майка. Само бързата реакция е предотвратила опасни последици за бебето й, докато е било поставено в люлка, която на пръв поглед не си личало колко е повредена. Молбата е за бърза подмяна, за да не се стига до фатални инциденти.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase