Снимка: БГНЕС
Столичната община и нидерландската неправителствена организация "Овидефарм" ще работят по съвместен проект във връзка с проблема с безстопанствените кучета, съобщи Столичният общински съвет (СОС), предаде bTV. 
 
При минимум 20 броя одобрени за осиновяване кучета, животнит еще бъдат транспортирани в Нидерлания и ще бъдат предадени на новите си собственици. Разходите по транспортирането на животните ще се поделят между двете страни - Столичната община и нидерландската неправителствена организация. Целта е повече кучета, настанени в приютите на общината, да намерят нов дом.
 
Столичната община вече е имала и партьорски отношения с немската неправителствена организация за защита на животните Сдружение "Щройнерхилфе Булгариен". 
 
Споразумението от 2019 г. гласи, че безстопанствени кучета от общинските приюти безвъзмездно се предоставят за осиновяване в Германия. До момента е намарен дом на общо 221 безстопанствени кучето от софийските приюти.
 
Общината има и успешно партьорство с Фондация "Четири лапи", която участва в информационни кампании и съдейства за намирането на нов дом на редица бездомни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase