Снимка: Bulgaria ON AIR

Проф. Любомир Спасов е обжалвал решението за отстраняването си близо седмица след скандалните разкрития на здравното министерство за незаконни трансплантации в болница "Лозенец", потвърдиха от Министерството на здравеопазването.

В действията на Спасов от ведомството видяха опит за блокиране на процеса по преизбиране на ново ръководство на болницата.

Още по темата

"С тези действия се усложняват действията в лечебното заведение. С тези действия се навява на мисълта, че Спасов може да притиска свидетели, да укрие доказателства", заяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

В интервю за Bulgaria ON AIR в понеделник мениджърът на болница "Лозенец" обяви, че именно проф. Спасов е взимал решенията за незаконни трансплантации.

"По отношение на чернодробната трансплантация не може да стане без обаждане от високо ниво. По мое мнение това е ниво министър или министър-председател", смята Петров.

Проф. Любомир Спасов оглавява в бившата Правителствената болница в продължение на 22 години. Според заместник-министъра, става дума за добър хирург, направил грешка и пропуснал възможността да си тръгне достойно от поста.

"Времената все пак се менят, не мисля, че някой трябва да се има за недосегаем", каза той.

От здравното министерство са разкрили извършването на 14 незаконни трансплантации и редица нарушения в документите на правителствената болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase