Снимка: МВР
Специализираната полицейска операция по противодействие на производството на наркотични вещества е проведена на територията на София. Служители на ГДБОП и криминалисти на СДВР, под наблюдението на Софийска градска прокуратура, са осъществили действията, съобщиха от МВР, цитирани от Bulgaria ON AIR.
 
В бивша индустриална постройка в местност Нова махала, намираща се в столичния кв. "Враждебна“, разследващите установили три високотехнологични оранжерии за култивиране на канабис. В една от тях са хванати и задържани петима столичани - на възраст 46, 65, 42, 41 и 40 години, всички те с криманилистически регистрации. 
 
Извършено е претърсване, при което от помещенията са иззети 600 растения канабис, достигнали различна височина и 18 кг суха тревиста маса - съцветия, които при тестване с полеви тест, реагирали с характерното за канабис оцветяване. Иззето е и високотехнологично оборудване и електрическа машина, чрез която съцветията на растенията се отделят по механичен път от останалата листна маса.
 
В рамките на процесуално-следствените действия са извършени и претърсвания в жилищата на задържаните мъже, откъдето са иззети 4 големи полиетиленови плика с около 200 г  сух канабис, 4 буркана, съдържащи над 50 г от същата дрога, други 50 г канабис, три различни по големина полиетиленови плика, съдържащи около 15 г бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с характерното за кокаин оцветяване, 2 пистолета - ТТ без боеприпаси и газов пистолет, множество сгъвки и кутии от цигари, съдържащи малки количества суха тревиста маса.
 
На петимата задържани е повдигнато обвинение за извършено престъпление и с постановление на Софийска градска прокуратура мярката им за задържане е удължена до 72 часа. 
 
По случая е образувано досъдебно производство, а разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 месеца

ок браво

13

Realist

преди 7 месеца

Da peceli Canada. Za smetka na narkomanite. No kato I'm trjabvat citizens si vnasjat. Za poslednite 20 godini 8 000 000.A ti ot kade shte vnesesh umniko?

12

Анонимен

преди 7 месеца

И до нас откриха лидъл и била ама не го пишат в новините